У процедурах ін’єктування делікатесної групи м’ясних виробів рекомендується використовувати «Геліос-11» ін’єкт.
Розмір частинок мікрофракцій «Геліос-11» ін’єкт становить не більше 220 мкм.
Ця особливість дозволяє за порівняно короткий час досягти однорідної водної емульсії без грудочок, що є важливим показником для даних продуктів.
Рекомендації щодо застосування:
На початковому етапі необхідно приготувати суху суміш фосфатів або фосфатовмістна суміш (суміш полі- та трифосфатів (Е451, Е452)), солі, нітриту натрію, ароматизатора шинки або яловичини і колагенового білка «Геліос-11».
— Рекомендована кількість білка в ін’єкційному розчині становить 1-1,5%.
— Для приготування розсолу необхідно розчинити заздалегідь підготовлену суху суміш у воді до повного розчинення всіх компонентів.
— Після охолодити льодом (при необхідності).
— Температура розсолу не повинна перевищувати +2, +4 ° С.
Шприцевання:
Сировину шприцують приготованим розсолом від 1-х до 3-х разів, в залежності від бажаного відсотка шприцевання, особливостей обладнання і виду сировини.
Застосування колагенового білка «Геліос-11» ін’єкт для ін’єктування показує відмінні результати, дозволяючи збільшити вихід без шкоди однорідності делікатесних виробів, знизити втрати ваги при термообробці, а також підвищити щільність готового продукту.
Об авторе